Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Anvelope de iarnă fără crampoane: calități, avantaje și diferențe

Anvelope de iarnă fără crampoane: calități, avantaje și diferențe

Anvelope de iarnă fără crampoane: calități, avantaje și diferențe

Anvelopele de iarnă fără crampoane, cunoscute și sub numele de anvelope „Velcro”, au o serie de proprietăți care le fac să iasă în evidență față de anvelopele cu crampoane pentru majoritatea regiunilor Europei, cu excepția regiunilor cele mai nordice. În acest articol ne vom uita la caracteristicile disignului și aplicabilității a celei mai mari clase de anvelope de iarnă.

Manevrabilitate excelentă pe zăpadă și gheață

Anvelopele de iarnă fără crampoane oferă tracțiune cu modele speciale ale benzii de rulare și compuși de cauciuc proiectați să reziste la temperaturi scăzute. Benzile de rulare ale anvelopelor de iarnă fără crampoane vin în diferite tipuri și scopuri, într-o gamă foarte largă de aplicații - de la conducerea în oraș și pe autostrăzi de înaltă calitate până la conducerea pe drumuri acoperite cu zăpadă din zonele rurale sau pe terenuri de iarnă. Cu alte cuvinte, absența crampoanelor nu înseamnă o scădere a proprietăților de conducere în majoritatea variațiilor condițiilor meteorologice din timpul sezonului de iarnă. Aderența pe suprafețele reci, înghețate sau înzăpezite se produce datorită moliciunii cauciucului și datorită numeroaselor canale, caneluri și cârlige din benzile de rulare de diferite forme și proprietăți - astfel încât anvelopa să se „lipească” de drum fără să se înfige în el.

Manevrabilitate excelentă pe zăpadă și gheață

Durabilitate si confort

Având proprietăți de tracțiune, anvelopele fără crampoane au și alte avantaje față de anvelopele cu crampoane. De exemplu, în comparație cu anvelopele cu crampoane, anvelopele fără crampoane creează mai puțin zgomot pe drum, ceea ce poate fi un factor important pentru confortul condusului. O altă proprietate a anvelopelor fără crampoane este că au o durată de viață mai lungă în comparație cu cele cu crampoane, deoarece sunt supuse unei uzuri mai reduse.

De asemenea, anvelopele fără crampoane vor funcționa întotdeauna mai bine pe drumurile uscate. Crampoanele pot aluneca pe acest tip de suprafata, zgariand in acelasi timp drumul cu urme adanci care se umplu cu zapada si apa, distrugand suprafata de asfalt din cauza schimbarilor de temperatura.

Această proprietate a anvelopelor cu crampoane de a perturba suprafețele drumurilor este binecunoscută, motiv pentru care în multe țări cu climă temperată iarna, inclusiv în Moldova, anvelopele cu crampoane sunt interzise.

Deci, există multe argumente în favoarea alegerii anvelopelor de iarnă fără crampoane. Și doar într-un caz, folosirea crampoanelor va aduce mai multe avantaje decât dezavantaje - pentru conducerea pe timp de iarnă în regiunile cu condiții aspre de iarnă, unde șoferii sunt nevoiți să conducă luni de zile pe drumuri complet înghețate și pe crusta de zăpadă compactată - unde Velcro pur și simplu nu vor functioneaza.

Anvelopele fără crampoane se descurcă în general bine într-o varietate de condiții, inclusiv drumuri uscate, umede, înzăpezite și înghețate, ceea ce le face o alegere versatilă pentru sezonul de iarnă. Versatilitatea anvelopelor de iarnă fără crampoane le-a făcut să fie principalul tip de anvelope de iarnă. În această categorie puteți găsi un număr mare de modele și dimensiuni. Cataloagele magazinelor care oferă anvelope de iarnă sunt mult mai extinse decât opțiunile cu crampoane. Toți producătorii de anvelope oferă Velcro.

Anvelope de iarnă în Moldova

În Moldova, puteți cumpăra anvelope de iarnă fără crampoane din magazine specializate, unele service auto, piețe auto și dealeri de mărci de mașini. Aproximativ 80% din întreaga piață a anvelopelor din Moldova se află în Chișinău. Puteți comanda și livrare la domiciliu atunci când cumpărați anvelope din magazinele online. Consultanții cu experiență vă vor ajuta să alegeți modelul potrivit; nu numai că vor afla dimensiunea standard necesară, ci vor clarifica și caracterul de exploatare.


Adaugă comentariu