Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Cum să alegi anvelopele all-season? Ghid pentru șoferi

Cum să alegi anvelopele all-season? Ghid pentru șoferi

Cum să alegi anvelopele all-season? Ghid pentru șoferi

Una dintre cele mai accesibile și econome opțiuni devine tot mai mult anvelopele all-season. Ele sunt destinate utilizării în orice condiții meteo, ceea ce le face o alegere interesantă pentru majoritatea șoferilor în condițiile schimbării climatice. Cu toate acestea, înainte de a face alegerea, este important să luați în considerare câteva aspecte cheie.

Înainte de a începe selecția, este util să înțelegeți ce reprezintă anvelopele all-season și cum se diferențiază de variantele de vară și iarnă. Anvelopele all-season au în general performanțe destul de medii în timpul iernii și verii. Ele au un design compromis, combinând caracteristicile ambelor tipuri de anvelope. 

De asemenea, trebuie să înțelegeți că nu în toate regiunile „all-season” sunt cea mai bună opțiune. În zonele cu zăpadă și temperaturi scăzute în lunile de iarnă, astfel de pneuri nu sunt o variantă. Totuși, tocmai anvelopele all-season devin tot mai căutate, și nu fără motiv, în Moldova, unde zilele cu zăpadă sunt tot mai rare și, uneori, lipsesc complet.

 

Înțelegerea marcajului anvelopelor

Anvelopele all-season diferă între ele și se împart în trei categorii. Primele sunt modelele de vară adaptate pentru temperaturi scăzute, al doilea este bazat pe modelele de iarnă, care sunt adaptate astfel încât să fie utilizate în perioada caldă a anului. În cele din urmă, există modele all-season care au fost dezvoltate de la zero pentru a oferi un echilibru maxim al proprietăților. Înțelegerea etichetării anvelopelor vă va ajuta să alegeți varianta potrivită. Simbolul M+S (material + zăpadă) indică faptul că anvelopa este potrivită pentru utilizare în regiunile cu ierni blânde. Simbolul muntelui cu fulg de zăpadă (Mountain Snowflake Symbol) indică faptul că anvelopa respectă standardele stabilite pentru anvelopele de iarnă.

 

Prețurile și bugetul 

Eliminarea necesității de a schimba de două ori pe an setul de anvelope este principalul argument în favoarea modelelor all-season. La fel ca în cazul oricărui alt produs, prețul joacă un rol important în alegerea anvelopelor all-season. Comparați prețurile diferitelor mărci și modele, dar rețineți că calitatea și fiabilitatea ar trebui să fie, de asemenea, criterii importante.

În general, alegerea anvelopelor all-season este o decizie individuală, care depinde de nevoile dvs. specifice, stilul de condus și condițiile climatice din regiunea dvs. Nu ezitați să consultați profesioniști sau experți în domeniul anvelopelor auto dacă aveți întrebări sau îndoieli cu privire la alegerea opțiunii potrivite. În cele din urmă, alegerea corectă a anvelopelor va afecta semnificativ siguranța și confortul condusului dvs.

 

Modelele de anvelope all-season

Anvelope.md vă oferă topul său de modele all-season pentru anul 2024.

Michelin CrossClimate

Michelin CrossClimate este un tip de anvelopă all-season pentru autoturisme, cu performanțe foarte ridicate pe tot parcursul anului. Acest model este conceput pentru ierni blânde europene. Profilul său are o formă recunoscută de tip V. În el sunt integrate numeroase lamele lungi cu margini de aderență. Lamelele au o geometrie complexă, care la contactul cu șoseaua creează un "efect de gheare", datorită căruia anvelopa are o tracțiune excelentă pe zăpadă și gheață.

Michelin Agilis CrossClimate

Michelin Agilis CrossClimate este primul tip de anvelopă Michelin pentru vehicule comerciale cu marcaj de iarnă 3PMSF. Anvelopele sunt dotate cu un sistem unic de protecție a lateralelor. Michelin Agilis CrossClimate oferă fiabilitatea necesară fără a compromite carcasele.

Performanțele excelente ale anvelopelor Agilis CrossClimate se datorează sintezei profilului în formă de V cu lamele 3D, care se auto-blochează. Avantajul principal al Michelin Agilis CrossClimate constă în aderența excelentă la drum, în cele mai diverse condiții meteo. În plus, durata de viață a anvelopei este prelungită cu 35%, în comparație cu valorile medii ale principalelor anvelope concurente.

Cooper Discoverer All Season

Cooper Discoverer All Season sunt anvelope all-season concepute pentru a asigura o aderență fiabilă la drum în condiții meteorologice imprevizibile pe tot parcursul anului. Avantajul cheie al acestor anvelope este eficiența pe drumuri proaste și chiar pe drumuri de pământ. Se comportă excelent în noroi, nisip, pietre și pietriș. Anvelopele au o performanță ridicată atât pe drumuri uscate, cât și pe drumuri umede.

Expertiza specială constă în evacuarea excelentă a apei. Uzura profilului este redusă. Această anvelopă va avea o durată de viață mai lungă. În același timp, anvelopa este silențioasă și confortabilă și răspunde sensibil la volan în timpul accelerării, frânării și virării.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

Goodyear Vector 4Seasons G3 sunt anvelope all-season pentru autoturisme. Vector 4Seasons Gen-3 demonstrează o rezistență la uzură ridicată și economie de combustibil. Profilul simetric direcțional asigură o evacuare bună a apei, zăpezii și noroiului și o stabilitate ridicată. Compoziția amestecului de cauciuc s-a schimbat mai serios.

Componentele moderne au crescut ușor și maleabilitatea, "lipiciul" anvelopei în timpul sezonului rece și au crescut în mod radical rezistența la uzură vara, precum și îmbunătățirea rezistenței la rulare, ceea ce a dus la reducerea consumului de combustibil.

Lassa Multiways 2

Lassa Multiways 2 sunt anvelope all-season pentru autoturisme. Acest model este cea mai recentă dezvoltare a concernului Lassa, care ocupă nișa anvelopelor all-season pentru ierni mai blânde. Se potrivește perfect în regiunile unde zăpada nu cade prea des. Lassa Multiways 2 este o anvelopă silențioasă, moale, echilibrată din punct de vedere al caracteristicilor sale. La crearea acestui model, inginerii au pornit de la cerințele maxime în ceea ce privește rezistența la uzură și siguranța.

Anvelopele au marcajul M+S (zăpadă și noroi). Marginea profilului este întărită cu "dinți de fierăstrău" - cleme, care permit îmbunătățirea manevrabilității și a puterii de prindere pe gheață și zăpadă. Noua compoziție a cauciucului a îmbunătățit simultan aderența pe zăpadă și are o rezistență la uzură ridicată în timpul verii.

Lassa Competus A/T3

Lassa Competus A/T3 sunt anvelope all-season universale pentru SUV-uri și vehicule off-road. Noul model Competus A/T3 se remarcă printr-o combinație rară de universalitate în utilizare. Anvelopa este pregătită atât pentru teste serioase pe terenuri deschise, cât și pentru o conducere confortabilă și manevrabilă pe drumurile plane.

Anvelopele au marcajul AT (All Terrain), ceea ce înseamnă că pot fi utilizate pe toate tipurile de suprafețe. Modelul are un profil masiv cu laterale întărite. Lateralele Competus sunt vizibil întărite. Ele sunt proiectate pentru a face față loviturilor laterale serioase în cele mai extreme condiții. Amestecul de cauciuc a fost, de asemenea, îmbunătățit, ceea ce face modelul și mai rezistent la uzură și la impact.

Debica Navigator 3

Debica Navigator 3 sunt anvelope all-season pentru autoturisme. Acest model are marcajul 3PMSF, ceea ce înseamnă că este pregătit pentru condus pe zăpadă și la temperaturi scăzute. În ultima versiune, inginerii au reușit să obțină îmbunătățiri semnificative în mai multe aspecte. Anvelopele Debica Navigator 3 se comportă mai bine pe drumuri umede, sunt mai fiabile pe zăpadă, mai durabile și pot lăuda cu o economie mai mare de combustibil.

Profilul în formă de V al protetctorului este responsabil pentru comportamentul sigur al cauciucului pe asfalt umed, evacuarea eficientă a apei și frânarea bună. Lamellele suplimentare de formă unduitoare au permis îmbunătățirea proprietăților de aderență ale profilului Navigator 3 pe zăpadă compactată, atât în direcția longitudinală, cât și în cea transversală. Amestecul polimeric îmbunătățit a permis îmbunătățirea semnificativă a rezistenței la uzură a modelului, îmbunătățirea termoreglării și eficiența energetică.

Rosava Vimero

Rosava Vimero este un tip de anvelopă all-season bugetară pentru autoturisme. Cauciucul este destinat unui condus confortabil și sigur în timpul verii, iernii și sezonului intermediar. Datorită gradului său moderat de încărcare cu lamele, cauciucul este potrivit pentru ierni blânde și moderate, fără fluctuații bruște de temperatură.

Toate aceste modele pot fi comandate și achiziționate la Chișinău din magazinul nostru. Oferim o selecție imensă. De asemenea, puteți solicita livrarea, care este disponibilă în întreaga Moldovă. Înainte de achiziționarea anvelopelor all-season, se recomandă să consultați clasamentele și recenziile altor șoferi.


Adaugă comentariu