Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Șapte sfaturi pentru alegerea unei anvelope

Șapte sfaturi pentru alegerea unei anvelope

Șapte sfaturi pentru alegerea unei anvelope

Cumpărarea anvelopelor bune nu este o sarcină ușoară. Mai ales dacă aveți puțină experiență în această chestiune. Astăzi diapazonul ofertelor de anvelope de la diverși producători te poate zăpăci complet. Mulți șoferi îşi pierd curajul când trebuie să aleagă anvelopele potrivite și uneori le este greu să decidă ce-ar fi mai bie să procure. E adevărat, toate anvelopele sunt diferite. De exemplu, există anvelope pentru curse sportive și există anvelope destinate exploatării în condiții urbane. În plus, atunci când alegeți anvelopele, merită să țineți cont de condițiile meteorologice specifice zonei dvs. și calităţii drumurilor. În caz contrar, există riscul ca anvelopele noi să devină în scurt timp inutilizabile. Dar nu vă faceți griji prea mari referitor la acest lucru. Anvelope.md vă va oferi câteva sfaturi simple, dar eficiente, despre cum să alegeți anvelopele potrivite pentru mașina dvs.

  1. Când studiați comentariile altor utilizatori cu privire la anvelopele care vă interesează, acordați atenție recomandărilor celor care au călătorit deja pe astfel de anvelope o distanţă de cel puțin cinci-zece mii de kilometri. Principalele probleme privind calitatea anvelopelor apar în intervalul de 25-50% din uzura acestora.
  2. Atunci când alegeți anvelopele, fiți ghidați de părerea automobiliştilor care conduc aceeași marcă de mașină ca şi a dvs. Unele şi aceleași anvelope se pot comporta complet diferit la mașini diferite. Dimensiunile mașinii și puterea motorului contează.
  3. Dacă doriți să economisiți, cumpărați anvelope în intersezon. De obicei, această perioadă este din mai până în august și din ianuarie până în martie a fiecărui an. În aceste perioade puteți cumpăra cauciucuri cu o reducere fabuloasă. De asemenea, în acest caz, nu trebuie să staţi la coadă.
  4. Când alegeți anvelopele, luați în considerare condițiile în care le veți folosi. Dacă conduceţi, în principal, în oraș, de la serviciu până acasă și înapoi, atunci nu are rost să acordaţi atenţie modelelelor de anvelope cu profil redus și sport.
  5. Înainte de a instala un set nou de anvelope, nu uitaţi să verificați alinierea roţilor și starea suspensiei mașinii. Anvelopele uzate pe care le veți schimba pot ascunde unele probleme privind echilibrarea roților sau starea suspensiei. După instalarea noului cauciuc, se recomandă revenirea la centrele de montare a anvelopelor într-o săptămână sau două, pentru a verifica din nou echilibrarea.
  6. Cumpărați anvelope pe care este indicată cea mai recentă dată de fabricație, cu o vechime nu mai mare de 5 - 6 ani. Dacă anvelopele au fost depozitate cu mult timp înainte de a le cumpăra, este posibil să fi fost expuse la lumina soarelui, iar lumina ultravioletă influenţează negativ calitatea cauciucului.
  7. Atunci când alegeți anvelopele de iarnă, ghidați-vă întotdeauna de condițiile meteorologice locale. În Moldova, iernile sunt de obicei blânde, cu puţină zăpadă și, preponderent, cu drumuri umede. În condițiile noastre nu se recomandă să utilizaţi anvelope cramponate, mai ales, în oraș.