(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Alegerea anvelopelor pentru camioane și microbuze: fiabilitate și sarcina

Alegerea anvelopelor pentru camioane și microbuze: fiabilitate și sarcina

Alegerea anvelopelor pentru camioane și microbuze: fiabilitate și sarcina

Pentru a face alegerea optimă a anvelopelor pentru camion, este necesar să se țină cont de funcționarea specifică a acestui tip de anvelopă. Sarcina maximă admisă și indicele de viteză, kilometrajul, eficiența energetică, condițiile de funcționare și specializarea osiilor sunt factori importanți de selecție. Să ne uităm la fiecare dintre ele.

Indici de sarcină și viteză

Indicele de sarcină indică greutatea maximă pe care o poate suporta o anvelopă de camion. Este marcat pe peretele lateral al anvelopei și este reprezentat de un număr, cum ar fi 120. Cu cât este mai mare indicele de încărcare, cu atât mai multă greutate poate suporta anvelopa. Prin urmare, proprietarii de camioane selectează mai întâi modele cu un indice de viteză potrivit pentru capacitatea de încărcare a vehiculului lor și practicile de operare consacrate.

În al doilea rând, proprietarii de flote de marfă se uită la viteza maximă admisă a unui anumit model de marfă. De asemenea, este indicat pe peretele lateral al anvelopei și este reprezentat de o literă, de exemplu, „T” sau „H”. De regulă, transportul de marfă este utilizat mai mult sau mai puțin specializat - de exemplu, pentru transportul pe distanțe lungi pe autostrăzi, sau pentru călătorii frecvente în zonele urbane. Prin urmare, indicele de viteză așteptat este clar din start.

Anvelope universale și specializate

Anvelopele pentru camioane au propria lor particularitate. Spre deosebire de anvelopele pentru pasageri, anvelopele pentru camioane sunt specializate pe axa: anvelope pentru axa de direcție, anvelope pentru axa spate, anvelope pentru remorci. Fiecare dintre ele are propria sa funcție: să mențină stabilitatea direcțională, să ofere mașinii o accelerație și frânare eficiente și să aibă o rezistență ridicată și rezistență la uzură.

Specializarea a dus la diferite modele de benzi de rulare. Anvelopele de direcție au o bandă de rulare mai agresivă, în timp ce anvelopele de trasat au o bandă de rulare uniformă. Există și anvelope universale care pot fi instalate pe orice axă. Vor avea performanțe de conducere compromise, dar în același timp au avantajul fezabilității economice și al interschimbabilității.

Anvelopele pentru microbuze nu sunt specializate pe osii, dar sunt în rând cu anvelopele pentru camioane din cauza capacitații de încărcare și rezistența mare la uzură.

Mărci și modele

Anvelopele pentru camioane în Moldova sunt prezentate într-o gamă largă și de la mulți vânzători. Calitatea și fiabilitatea anvelopelor depind în primul rând de producătorul acestora. Branduri cunoscute precum Michelin, Bridgestone, Goodyear și Continental oferă anvelope de cea mai înaltă calitate, cu o bună reputație. După ce a optat pentru anvelope de la aceste mărci, cumpărătorul este puțin probabil să fie dezamăgit. Cu toate acestea, înainte de a alege o anumită marcă și model, ar trebui să acordați atenție recenziilor de la utilizatori reali și experți în automobile. De exemplu, anvelopele pentru camioane ușoare Lassa s-au dovedit a fi excelente în Moldova, care sunt rezistente la supraîncărcări și drumuri proaste, având în același timp avantajul unui preț foarte atractiv față de mărcile din segmentul premium menționate mai sus. Acestea sunt modelele de vară, iarnă și all season ale ultimelor generații Lassa Transway 2, Lassa Wintus 2 și Lassa Multiways C.

Indiferent de marca de anvelope cumpărătorul preferă să cumpere, anvelopele care pot fi achiziționate de la un dealer de încredere, care oferă nu numai un preț bun, ci și o garanție onestă. Care poate fi disponibilă doar la distribuitorii oficiali ai anvelopelor.