(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. La ce atrag atenție profesioniștii atunci când aleg anvelope pentru microbuze?

La ce atrag atenție profesioniștii atunci când aleg anvelope pentru microbuze?

La ce atrag atenție profesioniștii atunci când aleg anvelope pentru microbuze?

Alegerea anvelopelor pentru microbuze și vehicule comerciale este o decizie, de care depinde nu doar confortul și siguranța șoferului și a pasagerilor, dar și eficiența costurilor. Anvelope.md vă sugerează câţiva parametri relevanţi pentru o alegere optimă în cazul anvelopelor de autoturisme și camioane de capacitate mică.   

Capacitatea portantă a anvelopei

Acesta este unul dintre cei mai importanți indici, luaţi în considerare la alegerea  anvelopelor pentru vehicule comerciale. Cea mai bună și cea mai calitativă anvelopă cu marcajul „C” (Comercial) nu vă va crea probleme, chiar dacă greutatea recomandată va fi depășită. Deși, desigur, este mai bine să nu admiteți o supraîncărcare a camionului.

Capacitatea portantă are propriul marcaj „Indicele de încărcare a anvelopelor”, care este indicat în mod obligatoriu pe fiecare anvelopă şi reprezintă un simbol numeric de la 70 (335 kg pe roată) la 130 (1900 kg pe roată). 

Adâncimea benzii de rulare

Cu cât sunt mai profunde sunt canelurile de adâncime ale benzii de rulare, cu atât sunt mai bine păstrate caracteristicile de rulare.  Adâncimea minimă a canelurilor benzii de rulare pentru anvelopele de vară și multiseason ale  autovehiculelor (microbuzelor) din categoria Nr.1 este de 1,6 mm. Călătoria cu  anvelope de microbuz, a căror bandă de rulare este uzată până la minimă legală reprezintă o încălcare gravă a normelor de siguranță. Banda de rulare roasă până la limită este inclusă în lista defecțiunilor, care interzic exploatarea  vehiculului. Atunci când alegeți un model de anvelopă, experții recomandă să atrageţi atenție la adâncimea iniţială a benzii de rulare.

Durabilitatea anvelopelor

Durabilitatea anvelopelor este un indicator important, care influențează durata de exploatare și distanţa parcursă a unui vehicul. Şi, evident, atractivitatea comercială. Este determinată de calitatea compusului și a cadrului.

Compoziția amestecului de cauciuc al anvelopei este una din condiţiile cheie ale performanţelor şi calităţii acesteia. Componentele cauciucului influențează durabilitatea şi rezistenţa la uzură, stabilitatea și sezonalitatea. Anvelopele de iarnă sunt mai moi și mai rezistente la temperaturi scăzute, în timp ce anvelopele de vară sunt mai rigide și mai rezistente la uzură.

Gradul de uzură a cauciucului poate fi determinat după poziția indicatorului special de uzură amplasat pe partea laterală.  Anvelopele care au o capacitate de transport și rezistență la uzură sporită sunt cea mai optimă soluție pentru utilizarea pe tot parcursul anului a vehiculelor comerciale în regiunile cu ierni blânde.