(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Când să îmbrăcați anvelopele de iarnă pe un automobil?

Când să îmbrăcați anvelopele de iarnă pe un automobil?

Când să îmbrăcați anvelopele de iarnă pe un automobil?

În fiecare an, în noiembrie, poliția face un anunț către șoferi cu un apel să nu aștepte gheața și să schimbe anvelopele pe cele de iarnă sau all-season în avans. La noi în țară legea nu stabilește o dată specifică obligatorie, dar indică o temperatură medie zilnica de 8 grade Celsius. Vremea se poate schimba foarte brusc, ceea ce, pe lângă comportamentul periculos al mașinii pe drumuri, provoacă de fiecare dată cozi lungi la serviciile auto și duce, de asemenea, la o lipsă de anvelope de iarnă într-o serie de dimensiuni populare. Acesta este un alt argument în favoarea de a nu întârzia cu „schimbarea anvelopelor”. În general, șoferii devin din ce în ce mai conștienți de înlocuirea sezonieră a unui set de anvelope. Cei mai iresponsabili vor fi amendați.

Adâncimea reziduală admisă a benzii de rulare pentru anvelopele de iarnă pentru pasageri este de 4 mm. Dacă anvelopele s-au rostogolit înapoi, este timpul să cumpărați un set nou. Cât despre anvelopele cu crampoane, este interzis în Republica Moldova.

Când să îmbrăcați anvelopele de iarnă pe un automobil

De asemenea, pe lângă înlocuirea unei anvelope, merită să pregătiți mașina pentru sezonul de iarnă: completați cu un antigel de bună calitate în loc de apă, lubrifiați elementele din cauciuc și plastic ale caroseriei și interiorului cu un spray de silicon care va proteja suprafețe de fisurare. De asemenea, se recomandă trecerea la spălarea mașinii cu apă caldă și acoperirea cu substanțe suplimentare de protecție precum ceara de mașină. Merită să verificați și bateria. Bateriile cu un grad ridicat de uzură tind să se descarce în momentul cel mai neplăcut. În cele din urmă, este bine să aveți un set de iarnă pentru mașini din:

  • racletă
  • cablu
  • pensule
  • omoplaţi
  • vestă fluorescentă
  • lanternă
  • „crocodili” (fire de încărcare pentru bateriile „iluminate”)

Când să îmbrăcați anvelopele de iarnă pe un automobil

De asemenea, poliția i-a îndemnat pe șoferi să nu uite să conducă între 1 noiembrie și 31 martie (datele sunt clar stabilite aici) cu faza scurtă aprinsă pentru a îmbunătăți vizibilitatea pe autostradă.

Anvelope.md oferă o gamă largă de anvelope de iarnă și all-season de diferite dimensiuni pentru mașini, SUV-uri și crossover, microbuze, autobuze și alte vehicule.

Când să îmbrăcați anvelopele de iarnă pe un automobil