Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Cum pregătim mașina pentru primele îngheţuri? Recomandări de la anvelope.md

Cum pregătim mașina pentru primele îngheţuri? Recomandări de la anvelope.md

Cum pregătim mașina pentru primele îngheţuri? Recomandări de la anvelope.md

Schimbarea fluidelor

Vă sfătuim să schimbați toate fluidele din mașină înainte de iarnă. Dacă le-ați schimbat recent, atunci poate fi suficient să verificați nivelul.

Primul lucru la care ar trebui să atrageţi atenţie, cu siguranță, este rezervorul spălătorului de parbriz. Dacă acolo este apă obişnuită sau lichid pentru spălare de vară, vă sfătuim să o înlocuiți imediat cu un antigel special de iarnă. În caz contrar, orice alt lichid, la temperaturi apropiate de zero, se va transforma în gel și, în cel mai bun caz, se vor înfunda conductele. Iar în cel mai rău caz - rezervorul spălătorului se va deteriora iremediabil – e posibil să explodeze.

 

Înlocuirea uleiurilor de motor

În caz dacă în sistemul mașinii dvs. a fost turnat ulei de motor mineral sau semisintetic, vă recomandăm să îl înlocuiți cu unul complet sintetic. Bineînțeles, atunci când alegeți vâscozitatea uleiului, merită să urmați recomandările producătorului auto. Dacă se prognozează o iarnă  foarte rece, atunci este mai bine să alegeți un ulei mai fluid. Acest lucru va facilita cu mult procesul de pornire a motorului în sezonul rece.

Întreținerea furtunurilor de conectare

Vă recomandăm să verificați înainte de sosirea iernii starea elementelor de conexiune din plastic și cauciuc - țevi, furtunuri. De asemenea, verificați starea radiatorului și a pompei. Ştim cu toţii că pe vreme rece, sarcina pe aceste elemente ale mașinii crește semnificativ. Toate furtunurile de conectare trebuie verificate pentru a detecta fisuri, rupturi etc. În caz contrar, va trebui să aveți de-a face cu ele iarna, la frig, o ocupaţie mai puţin plăcută.               

Bateria

Una dintre cele mai importante reguli este verificarea stării bateriei și a generatorului în această perioadă. Puterea bateriei trebuie să fie suficientă pentru a porni demarorul pe orice vreme, el trebuie să reziste la orice sarcină. Prin urmare, dacă aveți dubii cu privire la încărcarea bateriei, vă recomandăm să o înlocuiți. Sau, cel puțin, să efectuaţi diagnosticarea ei în centrele de deservire.                      

Periile ștergătoarelor de parbriz

Iarna, vă recomandăm insistent să folosiți lamele speciale de iarnă pentru ștergătorul de parbriz. Prin ce se deosebesc de cele de vară? Ele sunt fabricate din materiale mai moi și mai elastice, care previn simţitor rigidizarea lor la frig și posibilele deformări. Dacă dispuneţi de lame care pot trece de la poziția de vară la cea de iarnă, atunci acest lucru trebuie făcut. Acest lucru vă va scuti de excesul de polei.

Vă dorim o călătorie în siguranță!