Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Cum să aflu dimensiunea pneurilor?

Cum să aflu dimensiunea pneurilor?

Cum să aflu dimensiunea pneurilor?

Dimensiunea - este un parametru cheie la alegerea unei anvelope, urmat de alegerea modelului. Mulți proprietari de automobile nu consideră necesar să țină minte dimensiunile potrivite. Să aflați dimensiunea pneurilor, care sunt potrivite pentru o anumită mașină, este destul de simplu. Selecțiile automate pe multe site-uri specializate (calculatoarele de anvelope) vă vor oferi dimensiunile potrivite, dacă introduceți parametrii autovehiculului dumneavoastră: marcă, model, anul producerii și capacitatea cilindrică a motorului.

Puteți afla dimensiunea anvelopei și direct de pe roată. Pe cauciucuri tot timpul se aplică marcajele corespunzătoare. Acesta arată aproximativ așa:

205/55 R16 94 H XL

205 - este lățimea anvelopei în mm.

55 - raportul dintre înălțimea profilului și lățime. Cu cât e mai mare acest raport, cu atât anvelopa va fi mai înaltă, și invers. Această mărime este numită convențional "profil".

R 16 - diametrul roții în inci. În mod normal, acest parametru se numește "raza" (de fapt, este dimensiunea internă a anvelopei).

Unele automobile au o gamă largă de dimensiuni recomandate, altele - un număr mai mic de opțiuni. Uneori, proprietarii instalează pe masinile lor nu dimensiunea standard, ci una admisibilă de tuning - pentru a îmbunătăți anumite calități de rulare.

Pe lângă dimensiune, marcajul mai conține și alți parametri suplimentari. Indici de viteză, indici de sarcină, performanța pneurilor, caracterul sezonier, etc. Despre aceasta - într-un articol separat.

Consultanțiii profesioniști de la anvelope.md vă vor ajuta să aflați dimensiunea pneurilor și să alegeți cauciucurile optime din diversitatea de modele.