(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Cum să alegi anvelopele potrivite pentru diferite anotimpuri?

Cum să alegi anvelopele potrivite pentru diferite anotimpuri?

Cum să alegi anvelopele potrivite pentru diferite anotimpuri?

Alegerea corectă a anvelopelor este unul dintre aspectele cheie ale conducerii în siguranță, mai ales atunci când se confruntă cu condiții meteorologice diferite. Calitatea anvelopelor afectează aderența, distanța de frânare, stabilitatea vehiculului și siguranța generală la conducere.

În acest articol, vom vedea cum să alegem anvelopele potrivite pentru diferite anotimpuri pentru a asigura confort și siguranță pe drum, în orice vreme.

Cauciucuri de vara

Cum să alegi cauciucuri vara? Top anvelope vara. Anvelopele de vară sunt concepute pentru utilizare la temperaturi peste +7°C. Acestea au cauciuc dur cu o formă optimă a benzii de rulare pentru a asigura o aderență bună pe asfaltul uscat și umed. Beneficiile anvelopelor de vară includ aderență excelentă, rezistență scăzută la rulare și economie de combustibil. Cu toate acestea, este important să rețineți că nu sunt proiectate pentru condiții de iarnă și nu oferă tracțiune pe zăpadă și gheață.

 

cum să alegi anvelopele potrivite

Anvelope de iarnă

Cum să alegi cauciucuri de iarna? Top anvelope iarna. Anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru a îmbunătăți siguranța și manevrabilitatea vehiculului în condiții de frig, la temperaturi sub +7°C, precum și pe zăpadă și gheață. Acestea au un compus de cauciuc moale care rămâne flexibil chiar și la temperaturi scăzute pentru o tracțiune excelentă. Banda de rulare a anvelopelor de iarnă are caneluri mai adânci și mai largi pentru o scurgere eficientă a zăpezii și a apei. Dacă regiunea dumneavoastră este caracterizată de înghețuri severe, zăpadă și gheață neagră, anvelopele de iarnă vor deveni un atribut indispensabil al siguranței.

cum să alegi anvelopele potrivite

Anvelope all season

După cum sugerează și denumirea, anvelopele pentru toate anotimpurile combină caracteristicile anvelopelor de vară și cele de iarnă. Cele mai bune cauciucuri all season. Sunt o soluție de compromis potrivită pentru climă moderată cu zăpadă ocazională. Anvelopele pentru toate anotimpurile au mai puțină aderență pe zăpadă și gheață decât anvelopele de iarnă, dar asigură o manevrabilitate mai bună pe drumuri uscate decât anvelopele de iarnă pe vreme caldă. Cu toate acestea, pentru regiunile cu ierni severe, se recomandă folosirea anvelopelor de iarnă specializate.

Anvelopele all season cum se determina? Aceste anvelope sunt marcate „all season” (toate sezoanele).

cum să alegi anvelopele potrivite

Verificați starea anvelopelor

Atunci când alegeți anvelopele, trebuie să acordați atenție și stării acestora. Verificați adâncimea benzii de rulare. Prin lege, adâncimea minimă a benzii de rulare trebuie să fie de cel puțin 1,6 mm, dar se recomandă schimbarea anvelopelor atunci când adâncimea este de aproximativ 3 mm pentru a asigura o tracțiune sigură. De asemenea, căutați daune, tăieturi sau uzură pe pereții laterali ai anvelopelor.

cum să alegi anvelopele potrivite

Amintiți-vă de întreținerea regulată

Pentru a asigura siguranța și durabilitatea anvelopelor dumneavoastră, se recomandă întreținerea regulată. Presiunea adecvată în anvelope joacă un rol important în siguranță și economie de combustibil. Verificați presiunea în anvelope cel puțin o dată pe lună și înainte de călătorii lungi. De asemenea, echilibrați în mod regulat roțile și rotiți anvelopele pentru o uzură uniformă.

Așadar, anvelopele selectate corespunzător oferă tracțiune fiabilă și îmbunătățesc manevrabilitatea vehiculului în diferite condiții meteorologice. Nu uitați să vă întrețineți anvelopele în mod regulat și să urmați recomandările producătorului pentru a minimiza riscurile și pentru a asigura o călătorie confortabilă și sigură pe șosea, în orice vreme.

Vânzarea anvelopelor în Moldova se realizează în diverse moduri. Puteți alege și cumpăra anvelope de la piețele auto, magazine specializate, hipermarketuri mari, unele servicii auto și dealeri auto, platforme online, internet și site-uri web specializate pentru anvelope.

Cum să alegi anvelopele de iarnă? Trebuie să știi exact dimensiunea și tipul de operație. Apoi, trebuie să decideți asupra mărcii și modelului. Sfaturile experților, recenziile utilizatorilor, recenziile experților și testele independente vă vor ajuta în acest sens.

Anvelopele de iarnă de top includ, în primul rând, modele moderne ale marilor producători de automobile. Uneori, mărcile din clasa de mijloc cu cele mai de succes modele intră în rating. Alegerea anvelopelor de vară este uriașă, așa că trebuie să fiți clar la ce vă așteptați exact de la anvelope. Evaluarea anvelopelor de vară este făcută atât pentru segmentele premium, cât și pentru preț mediu și buget. Cele mai bune anvelope pentru toate anotimpurile pentru autoturisme variază de la o regiune la alta, iar alegerea este mai limitată pe piețele mai mici.