(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. De ce nu poți folosi anvelope de iarnă - vara?

De ce nu poți folosi anvelope de iarnă - vara?

De ce nu poți folosi anvelope de iarnă - vara?

Anvelopele de iarnă sunt concepute pentru a oferi tracțiune, aderență și manevrabilitate excepționale în condiții de zăpadă, gheață și vreme rece. Cu toate acestea, utilizarea anvelopelor de iarnă în timpul sezonului de vară nu este recomandată, deoarece aceasta poate duce la o serie de probleme, inclusiv performanță redusă, consum mai mic de combustibil și uzură crescută.

Degradarea performanței

Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un compus special de cauciuc care menține elasticitatea la temperaturi scăzute. Acest lucru permite anvelopei să mențină aderența și să ofere o aderență optimă pe drumurile înghețate și înzăpezite. Cu toate acestea, atunci când este expus la temperaturi ridicate, cauciucul anvelopelor de iarnă poate pierde tracțiunea, rezultând performanțe și manevrabilitate reduse, ceea ce este periculos și crește riscul de accidente.

De ce nu poți folosi anvelope de iarnă - vara

Eficiență redusă a combustibilului

Compusul de cauciuc mai moale folosit la anvelopele de iarnă poate provoca, de asemenea, rezistență crescută la rulare, rezultând o eficiență redusă a consumului de combustibil. Acest lucru se datorează faptului că anvelopele trebuie să lucreze mai mult pentru a depăși rezistența, care la rândul său necesită mai mult combustibil pentru a menține aceeași viteză. În plus, anvelopele de iarnă tind să aibă o bandă de rulare mai adâncă decât anvelopele de vară, ceea ce poate crește rezistența la rulare și poate reduce eficiența consumului de combustibil.

De ce nu poți folosi anvelope de iarnă - vara

Uzură crescută

Când este folosit pe vreme caldă, banda de rulare a anvelopelor de iarnă mai moi se poate uza mai repede, ceea ce duce la o performanță redusă și un risc crescut de explozie și alte probleme legate de anvelope. De asemenea, rezistența suplimentară și frecarea cauzate de utilizarea anvelopelor de iarnă pe vreme caldă poate cauza uzură excesivă a altor părți ale vehiculului, inclusiv suspensie și frânele.

De ce nu poți folosi anvelope de iarnă - vara

Risc crescut de hidroplanare

Pe vreme caldă, ploaia și alte precipitații se pot acumula pe drum, crescând riscul de hidroplanare. Anvelopele de iarnă nu sunt concepute pentru acest tip de condus, deoarece banda de rulare adâncă și compusul de cauciuc moale pot face ca anvelopa să piardă contactul cu drumul și să plutească la suprafața apei în loc să spargă pelicula de apă. Acest lucru poate duce la o manevrabilitate slabă, distanțe de frânare mai mari și un risc crescut de accidente.

De ce nu poți folosi anvelope de iarnă - vara

Creșterea zgomotului

Adâncimea mare a benzii de rulare de iarnă, care este concepută pentru a oferi o bună manevrabilitate în condiții de gheață și zăpadă, pe pavaj uscat și fierbinte duce, de asemenea, la creșterea zgomotului și a zgomotului, care vor ajunge constant la urechile șoferului și pasagerilor.

***

În concluzie, este important să înțelegem că anvelopele de iarnă sunt concepute pentru un scop anume - oferind tracțiune, aderență și manevrabilitate excepționale în condiții de vreme rece. Folosirea anvelopelor de iarnă în timpul sezonului de vară poate duce la scăderea performanțelor, la reducerea consumului de combustibil, la creșterea uzurii, riscul de hidroplanare și scăderea confortului acustic.

De ce nu poți folosi anvelope de iarnă - vara