(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Maximizarea duratei de viață a anvelopelor auto: sfaturi și recomandări practice

Maximizarea duratei de viață a anvelopelor auto: sfaturi și recomandări practice

Maximizarea duratei de viață a anvelopelor auto: sfaturi și recomandări practice

Întreținerea și funcționarea corespunzătoare ajută la maximizarea duratei de viață a anvelopelor unei mașini, economisind timp și bani proprietarului mașinii. În acest articol, vom analiza sfaturi și trucuri practice pentru prelungirea duratei de viață a anvelopelor mașinii tale.

Alege un model potrivit nevoilor tale

Anvelopele de iarnă și de vară, de mult au una sau altă specializare. Diferite modele sunt proiectate pentru diferite tipuri de operare. Atunci când alegeți anvelope, este important să țineți cont de limita dvs. de viteză, de calitatea drumurilor, de caracteristicile climatice ale regiunii și de zeci de alți factori. Un model selectat corespunzător va servi mult timp și pentru scopul propus.

anvelope auto

Verificați-vă presiunea

Anvelopele sub-umflate sau supra-umflate pot cauza uzură neuniformă și tracțiune redusă. Verificați presiunea în anvelope cel puțin o dată pe lună și înainte de orice altă călătorie. Asigurați-vă că presiunea este în limitele recomandărilor producătorului vehiculului.

Aliniați roțile și echilibrați anvelopele

Alinierea necorespunzătoare a roților poate duce la uzura neuniformă a anvelopelor. Verificați regulat alinierea roților și echilibrarea anvelopelor, mai ales după ce ați lovit o groapă sau o bordură.

anvelope auto

Verificați starea benzii de rulare

Adâncimea benzii de rulare a anvelopelor afectează direct aderența acestora pe șosea. Verificați în mod regulat adâncimea benzii de rulare și înlocuiți anvelopele când ating valoarea minimă admisă, de obicei 1,6 mm. Utilizarea anvelopelor uzate crește riscul de alunecare și aderență necorespunzătoare pe drumurile umede sau înzăpezite.

Depozitați-vă anvelopele în mod corespunzător

Depozitarea adecvată îi va ajuta să-și păstreze caracteristicile. Păstrați anvelopele într-un loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă a soarelui și de substanțe chimice. Nu uitați că anvelopele trebuie protejate de ulei, benzină sau solvenți.

anvelope auto

Schimbați anvelopele în funcție de sezon

Unii șoferi nu se grăbesc să schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă din cauza neatenției sau să conducă „iarna” tot timpul anului de dragul economiei. Nu există economii aici. Anvelopele de iarnă se uzează foarte repede pe trotuarul fierbinte, în timp ce proprietățile lor de conducere se deteriorează brusc. Mersul pe o anvelopă care nu este de vară în prima vreme rece este complet periculos. O opțiune valabilă este achiziționarea de anvelope all-season.

Respectați indicii de viteză și sarcină

Când cumpărați o anvelopă, acordați atenție acestor doi parametri și comparați-i cu natura utilizării și tipul de mers. Sarcinile excesive vor distruge anvelopa mai repede, depășirea vitezei maxime admise este foarte periculoasă.

Deci, durata de viață a anvelopelor de vară, iarnă și toate anotimpurile, ca pentru o mașină. Deci, încărcătura depinde foarte mult de respectarea regulilor de mai sus. Urmărirea acestora va permite folosirea anvelopelor pe întregul ciclu de viață.

anvelope auto