Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Sfaturi de la șoferi cu experienţă în pregătirea mașinii pentru iarnă

Sfaturi de la șoferi cu experienţă în pregătirea mașinii pentru iarnă

Sfaturi de la șoferi cu experienţă în pregătirea mașinii pentru iarnă

Când toamna îşi intră în drepturi, e timpul să pregătiţi maşina pentru gerurile iernii.

Dar este important să finalizați această procedură la timp. O mașină pregătită corespunzător nu va funcţiona fără surprize neplăcute toată iarna și vă va bucura cu reacțiile sale previzibile la vreme rea. Pentru ca toate sistemele mașinii să funcționeze corect iarna, în procesul de pregătire către sezonul rece, șoferul trebuie să efectueze o serie de operațiuni de bază. Experții recomandă combinarea pregătirii pentru iarnă cu întreținerea de rutină a mașinii.

Cele mai importante operațiuni la care trebuie de atras atenția sunt schimbarea uleiului din motor, înlocuirea filtrelor de ulei, combustibil și aer, filtrului pentru purificarea fină, verificarea elementului filtrant de pe pompă (care se află în rezervor).

În mod obligatoriu,trebuie să verificați nivelul lichidului de răcire. Dacă nu este suficient, atunci adăugaţi până la nivelul indicat. Lichidul de răcire nu trebuie cumpărat niciodată de la vânzători neautorizați. Un lichid de răcire necalitativ la temperaturi joase îngheaţă imediat!

Înlocuirea curelei și a lanțului de distribuție se face, de obicei, după kilometraj. Experții recomandă să fie verificat nivelul lichidului de frână și starea plăcuțelor și discurilor de frână în ajunul iernii.

Bateria trebuie încărcată complet înainte de sezonul de iarnă, electrolitul trebuie umplut până la nivelul stabilit. Iarna, densitatea electrolitului ar trebui să fie de 1,29. Bornele bateriei trebuie să fie curate și strânse puternic. Dacă bateria dvs. are mai mult de 5 ani, cel mai bine este să o înlocuiți înainte de venirea iernii.

Fii atent la drum în perioada de iarnă.