(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Sfaturi de top pentru alegerea anvelopelor agricole

Sfaturi de top pentru alegerea anvelopelor agricole

Sfaturi de top pentru alegerea anvelopelor agricole

Pentru ca utilajele agricole să funcționeze cât mai bine, este, de asemenea, necesar să alegeți anvelopa agricola potrivită pentru ele. Trebuie să luați în considerare mulți factori, cum ar fi tipul de sol, sarcina pe anvelopă, viteza de deplasare, tipul de suprafață și condițiile climatice, structura anvelopei, reputația producătorului și prețul acesteia.

Primul și cel mai important factor este tipul de sol. Fiecare anvelopa tractor, combină, remorcă sau echipament de transport are propriul profil al benzii de rulare, care este potrivit pentru un anumit sol. De exemplu, anvelopele cu banda de rulare adâncă și largă sunt potrivite pentru solul umed argilos, iar anvelopele cu banda de rulare puțin adâncă sunt potrivite pentru solul nisipos uscat. Un tip separat de anvelopă - așa-numita „mlaștină” - este adaptată maxim pentru solul instabil și umed.

anvelopele agricole

Al doilea factor este sarcina pe anvelopă. Dacă mașinile agricole sunt folosite pentru lucrări grele, atunci este necesar să alegeți anvelope cu o capacitate mare de încărcare. În plus, este important să țineți cont de faptul că sarcina pe anvelopele din față și din spate poate diferi, așa că acestea trebuie selectate separat. Indicele de sarcină este întotdeauna indicat pe peretele lateral al roții. Echivalente demesiuni anvelope agricole. Specificul muncii agricole este de așa natură încât anvelopele pot fi foarte grele și uriașe. Acest lucru este valabil mai ales pentru tractoarele saturate cu energie. Anvelopele pentru tractoare sunt uneori comparabile cu dimensiunea unei mașini. Cate kg are un cauciuc de tractor? De obicei vorbim de zeci sau sute de kilograme. Dar cele mai grele cântăresc mai mult de o tonă.

anvelopele agricole

Al treilea factor este viteza de deplasare a echipamentului. La viteze mari, este important să alegeți anvelope cu un indice de viteză mare, deoarece alegerea greșită a anvelopelor poate duce la accidente. Fiecare anvelope pentru tractoare are, de asemenea, un indice de viteză pentru toate dimensiunile.

Al patrulea factor este tipul de suprafață pe care va fi utilizată tehnica. Dacă urmează să fie folosit pe asfalt, atunci este necesar să alegeți anvelope cu blocuri de rulare prea adânci, deoarece oferă o bună aderență pe asfalt.

La alegerea anvelopelor agricole se tine cont de calitatea si marca producatorului. Anvelope industriale și agricole de înaltă calitate au o rezistență ridicată și un nivel ridicat de strat, rezistență crescută la uzură și capacitatea de autocurățare a anvelopei. Toți acești factori, împreună cu prețul, determină atractivitatea unei anumite anvelope și alegerea finală.

anvelopele agricole