(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Sfaturi pentru conducătorii auto pe site-ul magazinului online Anvelope
  3. Test anvelope de vară: la ce să atragem atenție?

Test anvelope de vară: la ce să atragem atenție?

Test anvelope de vară: la ce să atragem atenție?

Testările anvelopelor de vara, efectuate de diverse publicații auto independente, au scopul să ofere un răspuns automobiliștilor - ce pneuri să aleagă și la ce să atragă atenția la cumpărare și în procesul de exploatare.

De obicei, teste anvelopelor de vară pe suprafețe umede se realizează la temperatura mediului ambiant de 10-12 grade Celsius. Pentru comparație, temperatura mediului ambiant pe suprafețe uscate trebuie să fie la un nivel de 24-25 grade.

Principalele criterii, luate în considerare la testarea anvelopelor de vară, sunt posibilitatea de a conduce automobilul pe o suprafață de drum umed, calitatea frânării, inclusiv și de urgență, rezistența la acvaplanare, rezistența de rulare, precum și eficiența consumului de combustibil.

Pentru Moldova, vremea ploioasă este o situație obișnuită. Și anume ploaia este acel test cu hârtie de turnesol, în timpul căruia calitatea anvelopelor de vară se verifică cu o deosebită strictețe.

Pentru a determina economia de combustibil a anvelopelor, experții măsoară consumul de combustibil în litri la 100 de kilometri, la o viteză medie de 110 km / h. Testarea cauciucurilor de vara a demonstrat că și ele pot fi cheltuitoare sau econome.