Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Anvelopele chinezești: dezvoltarea producției și pretendenții la conducere

Anvelopele chinezești: dezvoltarea producției și pretendenții la conducere

Anvelopele chinezești: dezvoltarea producției și pretendenții la conducere

De zeci de ani, experții în anvelope și milioane de consumatori din întreaga lume au acordat atenție dezvoltării producției de anvelope în China. Această economie cu creștere rapidă, care a devenit prima din lume, se dezvoltă mult timp nu numai datorită forței de muncă ieftine și a prețurilor ultra-mici, ci concurează și în multe domenii în termeni de calitate și inovație. Fiecare a treia - a patra anvelopă din lume este chineză. Prin urmare, anvelopele chinezești pentru automobile, echipamente grele, tractoare și combine și alte tipuri de transport au devenit deja cunoscute pe toate continentele.

Acum, flagship-urile chineze încearcă să obțină succes în dezvoltarea mărcii, adică să ofere produselor valoare unică pentru consumatori în afara regiunii asiatice.

Anvelopele chinezești

De la accesibilitate la calitate

În general, volumul total de producție chineză de anvelope a depășit demult toate recordurile și au ieșit în top pe piața mondială. Anvelopele auto chinezești au imaginea unor anvelope ieftine, nepretențioase și durabile. În același timp, desigur, zeci, sute de producători de anvelope au o varietate de proprietăți - de la anvelopele din segmentul inferior cu proprietăți foarte medii la anvelope de calitate premium. Există un număr de producători care promovează conceptul de calitate a cauciucului chinezesc, concentrându-se pe proprietățile anvelopelor premium: performanță (în cadrul specializării funcționale sau invers - echilibru de calități, versatilitate), confort, durabilitate, design , si asa mai departe. Prin urmare, din ce în ce mai des, pe străzile orașelor europene, puteți găsi automobile de lux moderne, încălțate cu anvelope chinezești.

Multe preocupări legate de anvelopele de origine chineză se transformă treptat în corporații internaționale, cooperând sau cumpărând mărci, tehnologii și facilități de producție din întreaga lume. Unele dintre ele, precum Triangle, au un succes atât de mare încât se numără printre cei mai mari douăzeci de producători de anvelope din lume. O serie de preocupări chineze pariază nu pe adoptarea experienței liderilor mondiali în anvelope cu o vastă experiență și o istorie lungă, ci pe dezvoltarea propriei baze de cercetare. Și această strategie a dus la faptul că în China însăși există deja centre foarte serioase care produc și brevetează inovații. Și acest proces ne obligă, în principiu, să reconsiderăm atitudinea față de economia chineză.

O serie de companii chineze producătoare de anvelope se dezvoltă cu succes prin specializare. De exemplu, există mai mulți producători de anvelope în China care s-au concentrat pe dezvoltarea și producția de anvelope pentru camioane. Având în vedere nevoile economiei chineze, care are un imens sector industrial, este de înțeles că astfel de companii au o piață internă cu adevărat nelimitată în care pot testa rapid noi tehnologii și apoi își pot promova anvelopele pentru camioane în întreaga lume. Alți producători fac progrese speciale, de exemplu la anvelopele de iarnă, creând compuși inovatori din cauciuc cu calități remarcabile special pentru sezonul rece.

Anvelopele chinezești

Viitorul industriei chineze a anvelopelor

Dacă nu ne axăm la judecăți și stereotipuri generale despre cauciucul chinezesc, și ne referim la evaluările experților, vom vedea că experții numesc următoarele caracteristici ale dezvoltării producției chineze de anvelope:

Anvelopele chinezești

Sarcina numărul unu este valoarea mărcii

În ceea ce privește recunoașterea mărcilor chineze de anvelope, creșterea valorii acestora, astfel de încredere nu există. Unii producători de anvelope din China o vor face mai bine, unii nu o vor face deloc, dar astăzi este aproape imposibil să se prevadă care va fi valoarea medie. În acest sens, managementul chinez va trebui să învețe în continuare de la japonezi și coreeni, care au reușit deja să rupă monopolul Occidentului privind formarea ideilor despre prestigiu, modă, frumusețe, oferind lumii nu numai exotismul național, ci și cel mai bun mașini, telefoane și chiar muzică și cinema.

Până în prezent, mărci chinezești precum Triangle, Aufine, Aeolus, Sailun, Maxxis, Linglong, Goodride dețin palma ca recunoaștere și valoare de consum la nivel mondial. Aceleași preocupări legate de anvelope s-au apropiat cel mai mult de liderii mondiali, oferind combustibil, eficiență, confort, performanțe ale anvelopelor și o durată lungă de viață. Cele mai bune anvelope chinezești au multe certificări internaționale, sunt fabricate într-o producție modernă ecologică, au un procent foarte mic de defecte (în unele cazuri, defectele sunt complet excluse) și, în același timp, nu prezintă dezavantaje evidente. În același timp, desigur, ar trebui să știm că trebuie plătit un preț adecvat pentru un produs premium.

Mărcile de pe această listă prezintă multe succese și primesc cele mai mari note din Europa - pentru automatizare și respectarea mediului înconjurător de producție, construcția de „fabrici inteligente” bazate pe tehnologiile industriei 4.0 (implementare extinsă a inteligenței artificiale), utilizarea 5G le accelerează transferul de date și scurtează ciclul de producție, pentru a reduce defecte aproape la zero și așa mai departe.

Anvelopele chinezești

Pandemie și războaie comerciale

Industria anvelopelor în ansamblu a fost foarte puternic afectată de pandemia Covid-19. Iar producătorii chinezi nu fac excepție. Lanțurile de producție au fost puse la încercare, au existat lipsuri de materiale, probleme uriașe de livrare și un val de opriri temporare și complete de producție a străbătut industria. Însă lucrătorii chinezi de anvelope sunt cei care trec acest test cu mai mult succes decât alții. Astfel, ZC Rubber (mărcile West Lake și Goodride) și Maxxis și-au păstrat pozițiile a noua și a zecea în 2020, în timp ce Linglong și Sailun și-au îmbunătățit pozițiile, trecând până la locurile 12 și 16 respectiv.

În același timp, lumea se confruntă cu o lipsă de anvelope de iarnă și cu o creștere a prețurilor acestora cu 15 - 30%. Cererea întârziată în timpul carantinei și numărul tot mai mare de mașini sunt, de asemenea, declanșate și necesitatea de a compensa pierderile suferite de distrugerea lanțurilor de aprovizionare de producție și livrare, costul cauciucului natural este în creștere și așa mai departe.

Pe lângă aceste probleme comune, care au zguduit puternic primii 20 de lideri, preocupările chineze se confruntă cu efectele devastatoare ale războaielor comerciale și ale politicilor protecționiste din Occident. Ele sunt supuse unor tarife uriașe care le subminează atractivitatea economică. O piață internă imensă, rate de creștere foarte ridicate ale economiei chineze, sprijinul activ al guvernului chiar și în timpul unei pandemii sunt un factor puternic de sprijin, dar poate depăși „îngrădirea” celor mai bogate piețe de la extinderea produselor chinezești? Oricum ar fi, calitatea anvelopelor chineze se schimbă spre bine. Și acest proces în ansamblu nu poate fi oprit nici de o pandemie, nici de războaie comerciale.

Anvelopele chinezești


Adaugă comentariu