Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Când să schimbi roțile?

Când să schimbi roțile?

Când să schimbi roțile?

În fiecare toamnă, după primele înghețuri nocturne sau ninsori bruște, se formează cozi impresionante în fața serviciilor auto din Chișinău și din alte orașe ale Moldovei pentru a înlocui anvelopele de vară cu cele de iarnă. Și asta în ciuda faptului că producătorii de anvelope și serviciile auto solicită întotdeauna să nu amânați schimbul anvelopelor până în ultimul moment, astfel încât să nu trebuiască să „înotați” pe anvelopele de vară pe zăpadă și să petreceți toată ziua acolo așteptându-vă rândul. Și dacă înainte de a vă schimba cauciucul trebuie să cumpărați un set de anvelope de iarnă, atunci se adaugă încă un argument: înainte de sezon sau la începutul acestuia, există o gamă largă de modele și dimensiuni standard la dispoziția dumneavoastră. Cei care sunt pregătiți să cumpere în noiembrie-decembrie riscă să ia o decizie în condiții de lipsă, mai ales când este vorba de mărci și mărimi populare.

Când să schimbi roțile?

În trecut, legea impunea schimbarea obligatorie a anvelopelor de vară pe cele de iarnă până la un anumit termen, de exemplu, până la 1 noiembrie. Astăzi, există o regulă mai inteligentă recomandată de producătorii de anvelope: o anvelopă de iarnă trebuie schimbată atunci când temperatura medie zilnică scade la 7-8 grade. Aceste temperaturi devin deja esențiale pentru siguranța unei mașini pe o anvelopă de vară, deoarece atunci când temperatura devine rece, o anvelopă de vară care nu este adaptată la temperaturi scăzute devine „dură” și pierde calitatea aderenței.

Când să schimbi roțile?

Temperaturile medii zilnice de la an la an fluctuează destul de puternic, în special în ultimii ani, dar în medie în Moldova, temperaturile medii zilnice scad sub 7 grade în octombrie-noiembrie.

În ceea ce privește re-încălțarea, adică înlocuirea unui set de anvelope de iarnă cu unul de vară, nu există o regulă strictă aici. Anvelopele de iarnă nu prezintă un astfel de pericol pentru siguranță vara. Înlocuirea anvelopelor până vara se face dintr-un alt motiv: la temperaturi ridicate, compusul anvelopelor de iarnă se uzează mult mai repede, iar consumul de combustibil crește. Și, bineînțeles, nu veți obține proprietăți remarcabile la volanul unei anvelope de iarnă pe o pistă de vară.

Recent, mulți șoferi au ajuns la concluzia că este logic să achiziționați și să instalați un set de anvelope all-season pentru întregul an. Această soluție se potrivește cu adevărat regiunilor cu ierni blânde. Dar, în același timp, merită să ne amintim că anvelopele all-season este un compromis de la care nu trebuie să ne așteptăm la proprietăți remarcabile nici iarna, nici vara.

Când să schimbi roțile?

Periculoasă este concepția greșită a unor șoferi care, din motive de economie, consideră că este imperativ să faci reîncălțăminte sezonieră doar pentru punțile de conducere. Acest lucru este periculos, mai ales în viraje, deoarece anvelopele de diferite modele și cu benzile de rulare diferite se comportă complet diferit, ceea ce poate duce cu ușurință la derapaj.

Când să schimbi roțile?


Adaugă comentariu