Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Ce pictograme sunt pe tabloul de bord al automobilului: descifrare

Ce pictograme sunt pe tabloul de bord al automobilului: descifrare

Ce pictograme sunt pe tabloul de bord al automobilului: descifrare

Producătorii echipează mașinile moderne cu tablouri de bord informative. Aceștia informează șoferul cu ajutorul unor pictograme speciale despre orice situații potențial periculoase sau arată în ce mod funcționează sistemele auto. Acest lucru simplifică foarte mult exploatarea automobilului, deoarece știind ce înseamnă pictogramele de pe tabloul de bord al automobilului, șoferul poate înțelege cu ușurință ce acțiuni trebuie să întreprindpă în momentul dat.

Informații Generale: separarea pictogramelor după culoare

Fiecare șofer observă că pictogramele de pe tabloul de bord se aprind în culori diferite. Deja în această fază, el poate înțelege dacă există vreo problemă la automobil. Luați în considerare semnificația diferitelor culori:

Acum ne-am dat seama în linii generale cam ce pot spune pictogramele iluminate de pe tabloul de bord. Dar pentru o mai bună înțelegere a problemei, ar trebui să studiem descifrarea fiecăreia dintre ele.

Indicatorii cheie

Luați în considerare principalele pictograme care se aprind destul de des pe tabloul de bord și nu trebuie ignorate:

Acum știți ce înseamnă pictogramele de pe tabloul de bord care fac parte din grupul principal. Acestea sunt indicatoare foarte importante, și nu pot fi lăsate nesupravegheate. Este mai bine să contactați un centru auto, să efectuați diagnosticul auto și să remediați problemele în caz că au fost depistate.

Pictogramele sistemelor de securitate

Mașinile moderne sunt echipate cu multe sisteme de securitate activă și pasivă. Și de funcționarea lor sigură depinde securitatea exploatării automobilului. De aceea, ar trebui să examinați cu atenție descifrarea pictogramelor din acest grup de pe tabloul de bord. La indicatoarele principale se referă:

Pictogramele universale

O pictogramă specială vă va informa că una dintre uși nu este închisă corect. Mașina vă va informa neapărat că cineva nu şi-a pus centura de siguranţă și, cel mai probabil, iluminarea pictogramei de pe tabloul de bord va fi însoţită de un semnal sonor.

Acestea sunt semnele universale care se regăsesc aproape la toate mașinile moderne. Printre altele, există o serie de pictograme specifice, prezente pe vehiculele cu abilităţi speciale. De exemplu, vehiculele cu tracțiune integrală au adesea pictograme pentru activarea ambelor axe. Mașinile electrice și modelele plug-in sunt echipate cu un set de pictograme, care indică funcționarea motorului electric și regimuri speciale. Mașinile cu sistem de acces fără cheie vă vor informa dacă nu văd dispozitivul de imobilizare printr-o pictogramă cu cheie într-un oval galben. Multe mașini moderne au moduri de conducere diferite - sport, economie, mod oraș și așa mai departe - toate acestea se vor reflecta într-un fel sau altul pe tabloul de bord.

Acestea sunt doar principalele indicatoare ale problemelor de pe tabloul de bord. În realitate există mult mai multe. Fiecare indicator are propria sa semnificație. Din aceste considerente, acestui fapt trebuie să-i acordați o atenție specială, studiind documentația tehnică a automobilului. Ar trebui să vă opriți și la pictograme suplimentare care indică faptul că în rezervor se termină antigelul, nu funcționează lampa unuia dintre faruri, sunt deteriorați anumiți senzori etc.


Adaugă comentariu