Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Cum să alegeți anvelopele agricole potrivite? Recomandările experților de la anvelope.md

Cum să alegeți anvelopele agricole potrivite? Recomandările experților de la anvelope.md

Cum să alegeți anvelopele agricole potrivite? Recomandările experților de la anvelope.md

Anvelopele utilizate pentru mașinile și unitățile agricole sunt mult mai complexe ca structură, iar alegerea lor ar trebui abordată foarte atent. În ceea ce privește funcționalitatea lor, acestea nu diferă în mod fundamental de alte tipuri de anvelope, deoarece sarcina lor este de a asigura aderența mașinii la suprafață atunci când conduceți. Cu toate acestea, spre deosebire de majoritatea celorlalte anvelope, mașinile agricole se ocupă de suprafețe foarte dificile, unghiuri mari de înclinare și chiar sub sarcini ridicate de tracțiune și greutate. Anvelopele utilizate pe tractoare și unități din sectorul agricol au un caracter foarte specific. Este determinat de condițiile unice de funcționare - arat, teren accidentat. Acestea trebuie să fie pregătite pentru condiții meteorologice severe. De aceea, anvelopele pentru tractoare au cele mai remarcabile dimensiuni și suprafețe de rulare.

Atunci când alegeți anvelope agricole, ar trebui să aveți întotdeauna în vedere tipul de utilizare - pentru ce sarcini este „utilizat” acesta sau acelălat agregat. Prin urmare, există nu doar unul sau altul tip de dimensiune standard pentru fiecare mașină agricolă specifică, ci și diferite tipuri de protecții. La această listă merită adăugate diferențele dintre aceleași tipuri de protecții și dimensiuni de la diferiți producători, care au propriile lor caracteristici unice. Nu uitați că alegerea anvelopelor în agricultură este mai responsabilă în sensul că, de exemplu, o zi de nefuncționare a unei combine de recoltat în cazul unei tăieri sau ruperi unei roți poate duce la pierderi uriașe. Toate acestea împreună îi fac pe fermieri să privească foarte atent roțile și să abordeze cu atenție alegerea finală.

Cum să alegeți anvelopele agricole potrivite

Anvelope după tipul de mașini agricole și tipul de lucru

Anvelopele agricole trebuie să asigure deplasarea și manevrabilitatea. Anvelopele vor diferi de tipul de mașină agricolă pe care vor fi instalate. Deci, anvelopele pentru tractor nu vor fi aceleași cu cele pentru combina.

Pentru însămânțare și recoltare, anvelopele sunt de obicei mai subțiri (mai înguste). Și anvelopele pentru arat ar trebui să fie late, cu un plasture mare de contact. De exemplu, există așa-numitele anvelope de mlaștină - pentru arat umed. În cazul în care solul este lipicios, ar trebui folosite anvelope cu benzile de rulare de autocurățare.

Dacă mașina agricolă funcționează nu numai pe teren, ci și pe asfalt, este necesar să instalați anvelope cu un tip de bandă de rulare universal. Toate aceste nuanțe pot fi sortate cu ajutorul descrierilor din fabrică a anvelopelor sau contactați consultanți experimentați. La urma urmei, există o mulțime de nuanțe similare cu cele enumerate mai sus în domeniul agriculturii.

Cum să alegeți anvelopele agricole potrivite

Citirea corectă a dimensiunii standard

Pe punțile față și spate se instalează anvelope diferite. Anvelopele cu o rază mare merg corect pe puntea spate - pentru o tracțiune mai bună.

Poate părea banal, dar primul lucru care trebuie făcut este să ne dăm seama ce dimensiune este necesară. Se reflectă întotdeauna în marcajul de pe peretele lateral al anvelopei. Vom examena următorul exemplu: 450/55 / R17.

Primul număr poate fi în inci sau poate fi în milimetri și se referă la înălțimea profilului anvelopei. În cazul nostru, aceasta este de 450 mm. Urmează lățimea anvelopei, care este exprimată ca procent din înălțimea secțiunii. Aceasta reprezintă 55% din 450 mm, adică 247,5 mm. Litera R reprezintă tipul de anvelopă - în acest caz, radial (nu raza, așa cum s-ar putea crede mulți). Dacă anvelopa este diagonală, atunci în locul literei R va apărea „-”. Ultima parte din înregistrarea mărimii ne spune diametrul anvelopei în inci, de exemplu 17 inci.

Mai mult, în etichetarea anvelopelor sunt indicați indicii de încărcare și viteză. De exemplu, cifrele „125” indică faptul că această anvelopă poate transporta o greutate maximă de 1650 kg. Indicii de viteză sunt exprimați literalmente. De exemplu, „A2” definește viteza maximă de 10 km / h, iar A8 - 40 km / h. Litera „B” permite vehiculului să circule cu viteză. Până la 50 km / h și D - până la 65. Pot exista și alte tipuri de marcaje, mai rare.

Cum să alegeți anvelopele agricole potrivite

Tabelul corespondenței

Există cazuri când se utilizează o denumire învechită pe anvelopele agricole, fără a se specifica înălțimea peretelui lateral. De exemplu, „15R22.5”. Tabelele de corespondență sunt utilizate în special pentru astfel de cazuri.

Cum să alegeți anvelopele agricole potrivite

Asigurați-vă că luați în considerare raportul de transmisie!

Este permisă utilizarea diferitelor tipuri de anvelope pe aceeași mașină, în funcție de tipul de aplicare al tractorului. Tractoarele cu încărcător frontal, tractoarele universale sunt utilizate în industrie sau agricultură. Consultanții experimentați vă vor ajuta să selectați un anumit design al anvelopelor, în funcție de aplicație și tehnică. În acest caz, dimensiunea standard este întotdeauna dictată de producător și nu poate fi setată în mod arbitrar.

Dacă dimensiunea standard actuală din fabrică a anvelopei agricole pe care ați instalat-o pe unitate nu vi se potrivește, aveți posibilitatea să o modificați, dar în anumite condiții. Trebuie să fiți foarte atenți și să luați în considerare raportul de transmisie al tractorului, toleranța la supraponderalitate etc.

Raportul de transmisie al axelor este determinat de viteza de rotație a punții față în comparație de puntea spate, iar acest raport de transmisie este de obicei indicat de producător. Dacă acești parametri nu sunt luați în considerare la alegerea unei anvelope, atunci va trebui cu siguranță să vă confruntați cu un consum excesiv de combustibil, o uzură crescută și o creștere periculoasă a sarcinii pe transmisia tractorului, ceea ce poate duce la defectarea acesteia.

Anvelope tubulare și tubeless

Aceste marcaje indică absența sau prezența unui tub în anvelopă: „Tubeless” sau „Tubetype”. Anvelopele tradiționale cu tub cedează treptat anvelopelor fără tub în agricultură. Anvelopele tubulare sunt mai ieftine, chiar și cu o tăietură gravă, este suficient să înlocuiți doar tubul. Anvelopele fără tub sunt mai rezistente, mai ușoare și nu se dezumfla instantaneu dacă sunt deteriorate. Pot rezista până ajungeți la serviciu de reparații.

Alegerea este determinată și de tipul de disc: atât anvelopele tubulare, cât și cele tubeless nu pot fi instalate pe același disc.

Anvelope radiale și diagonale

Carcasa anvelopelor agricole poate fi radială și diagonale. Pentru a nu intra prea departe în detalii, să menționăm că această caracteristică vorbește despre modul de înfășurare a straturilor cablului - perpendicular sau diagonal în raport cu axa de rotație a anvelopei. Structura stratului radial este mai modernă, cu toate acestea, multe anvelope diagonale sunt utilizate în agricultură.

Anvelopa diagonală are avantajul că poate rezista la sarcini grele. De partea anvelopelor radiale - o mai bună adaptare la suprafață - mai stabilă și mai precisă, consum redus de combustibil, uzură mai uniformă.

Anvelopele radiale sunt instalate pe mai multe tractoare, anvelope diagonale - pe combine, încărcătoare și alte tipuri de echipamente industriale.

Cum să alegeți anvelopele agricole potrivite

Numărul de straturi

Numărul de straturi de cauciuc este indicat pe eticheta anvelopei. Cu cât mai multe straturi, cu atât mai bine. Mai multe straturi cresc rezistența anvelopei și rezistența la uzură. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât ar trebui să fie mai mare presiunea în interiorul anvelopei.

Anvelopele agricole pot varia ușor în funcție de tipul de aplicare. De exemplu, așa-numitele anvelope „mlaștină” sunt mai late pentru o aderență mai bună, cu calculul raporturilor axelor față și spate, calculate de producător.

Lideri în producția de anvelope agricole

Liderul mondial de astăzi este Goodyear Corporation. Belshina este principalul furnizor pe piețele din Europa de Est. Brandurile chineze se dezvoltă activ. Din ce în ce mai multe echipamente de la producătorii occidentali sunt furnizate regiunii, ceea ce schimbă, de asemenea, echilibrul puterii între diferiți producători.

Anvelope.md este cel mai mare furnizor de anvelope agricole din Moldova și oferă fermierilor o gamă largă de anvelope.


Adaugă comentariu