Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Cum să alegi o anvelopă bună de camion pentru axul de direcţie și remorcă?

Cum să alegi o anvelopă bună de camion pentru axul de direcţie și remorcă?

Cum să alegi o anvelopă bună de camion pentru axul de direcţie și remorcă?

Alegând anvelope bune pentru camioane, trebuie să vă puneți mai întâi două întrebări principale:

  1. În ce condiții intenționați să exploatați camionul?
  2. Pe care ax se va monta anvelopa de camion?

Răspunzând la aceste întrebări, vă putem ajuta să alegeți anvelopele de camion potrivite, care vă vor servi cu credință și devotament mulți ani și vor contribui la prosperarea afacerii dvs.

Alegerea tipului de anvelope pentru camioane urmează s-o faceţi în funcție de carosabilul pe care va circula mai des camionul: pe străzile orașului, pe autostrăzi cu suprafață bună sau pe drumuri rurale. Condițiile rutiere determină desenul benzii de rulare. Există trei tipuri de desene, utilizate cel mai des pe anvelopele pentru camioane:

Anvelopele pentru camioane cu tipul desenului rutier sunt utilizate pe autostrăzi și drumuri asfaltate bine. Pe alte tipuri de drumuri acest model al benzii de rulare nu e prea bun.

Modelul universal este ușor de recunoscut după urmele lăsate în formă de romb de către anvelopele camioanelor. Aceste anvelope sunt proiectate pentru vehicule comerciale, care trebuie să circule într-o varietate de condiții. Există mai multe dezavantaje ale acestei universalități: anvelopele similare sunt cu mult inferioare anvelopelor rutiere în ceea ce privește viteza, eficiența, confortul acustic, capacitatea de încărcare, rezistența la uzură și durabilitatea.

Al treilea tip de anvelopă de camion are un desen al benzii de rulare de practicabilitate sporită. Astfel de anvelope împing literalmente solul, permițând ca pneul să se împingă de pe stratul superior. Anvelopele cu practicabilitate sporită sunt deosebit de bune atunci când conduceți pe nisip, noroi adânc și avalanșe de zăpadă.

Acum să vorbim despre cum să alegeți modelul potrivit de anvelope pentru camion, în funcție de axul mașinii unde va fi instalată.

În funcție de tipul de ax utilizat, anvelopele de camion sunt împărțite în trei tipuri:

Axul de antrenare și anvelopele de camion montate pe acesta suportă cea mai mare sarcină. Acestui ax îi revine tensiunea principală la frânarea autovehiculului. Aceste anvelope sunt responsabile și de manevrabilitatea mașinii dumneavoastră. Pentru aceste anvelope, este important să aibă o aderență bună cu drumul în viraje și capacitatea de reducere a riscului de acvaplanare.

Anvelopele de camion montate pe osia direcționată trebuie să asigure cea mai eficientă aderență pe orice drum sau teren accidentat pe care se deplasează mașina. Prin urmare, desenul benzii de rulare al anvelopelor de pe osia din spate ar trebui să conțină caneluri transversale suficient de largi, al căror număr și dimensiuni depind direct de complexitatea condițiilor de exploatare: cu cât sunt mai dificile condițiile de exploatare, cu atât sunt mai mari canelurile transversale.

Fată de anvelopele de camioane pentru remorcă sau semiremorcă sunt înaintate aproximativ aceleași cerințe ca și pentru pneurile pentru axul spate. Canelurile transversale ale anvelopelor de camioane pentru remorci pot fi complet absente, iar cele longitudinale, de regulă, cu mult mai puține.

Dacă aveți nevoie de anvelope de camion pentru axul de antrenare, magazinul online Anvelope.MD vă recomandă să acordați atenție următoarelor modele: https://anvelope.md/cautare?for=adr3

Dacă sunteți în căutarea anvelopelor de camioane pentru remorci sau semiremorci, atunci aveți nevoie aici: https://anvelope.md/cautare?for=atr2


Adaugă comentariu