Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Sfaturi utile

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Sfaturi utile

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Sfaturi utile

Iarna, mașina se află în condiții specifice care necesită pregătire și îngrijire specială. Iată câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a reduce problemele sezoniere la minimum.

„Schimbarea cauciucurilor”

Această procedură este obligatorie și cea mai importantă. După cum știți, este extrem de periculos să conduceți cu cauciucuri de vară- iarna și pur și simplu este interzis de lege. Momentul pentru schimbarea anvelopelor vine atunci când temperaturile medii zilnice scad la șapte grade. Este mai bine să vă ocupați de înlocuirea anvelopelor la timp, în timp ce există dimensiuni disponibile la vânzare și nu există cozi de o oră în magazinele de montare a anvelopelor.

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă

Pregătiți bateria

O problemă comună și extrem de neplăcută cu care se confruntă mulți șoferi într-o dimineață geroasă este o baterie descărcată, pentru care frigul este o provocare serioasă. Pentru a evita această situație, este necesar să verificați durata de viață rămasă a bateriei, nivelul de încărcare și curățarea bornelor. Toate acestea se pot face într-un service auto. Dacă trebuie să-l înlocuiți, ar trebui să cumpărați și să instalați o baterie nouă în avans.

Verificați optica automată

Sezonul de iarnă este potențial mai periculos atât din cauza pistei cu ceață, cât și din cauza orelor de lumină mai scurte. Farurile luminoase, reparabile, vor ajuta să faceți față celui de-al doilea factor negativ. În timp, farurile se estompează, devin tulburi și se zgârie, ceea ce reduce vizibilitatea. Înainte de sezonul de iarnă, este timpul să schimbați becurile slabe și, dacă este necesar, să lustruiți farurile.

Verificați motorul

Dacă în lunile calde nu ați acordat atenție unor abateri în funcționarea motorului (zgomot străin, bătăi, funcționare neuniformă), atunci nu este recomandat să lăsați problema pentru sezonul de iarnă. La temperaturi scăzute, toate aceste probleme pot crește foarte repede la unele foarte mari și dureroase. Așadar, experții propun să efectueze o diagnoză detaliată a motoarelor cu ardere internă și să elimine toate problemele chiar și mici înainte de apariția vremii reci.

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă

Schimbați uleiul de motor

Cu excepția unor uleiuri moderne de motor multifuncționale, acest fluid este sezonier. Vara este necesar ulei mai gros, iarna, mai subțire. Cu uleiul îngroșat la frig, frecarea va fi mult mai puternică, ceea ce va uza mult mai intens elementele motorului. În plus, uleiul gros duce la un consum crescut de combustibil. Deci, dacă nu aveți un ulei de motor universal completat, ar trebui să vă gândiți să îl schimbați în ultima lună de toamnă.

Verificați starea antigelului și a conductelor

La temperaturi negative sub zero, în niciun caz nu se poate folosi antigel, în care s-a adăugat apă în lunile calde. Înghețarea lichidului de răcire duce la consecințe dramatice pentru motor. Amintiți-vă că antigelul ar trebui schimbat în orice caz la fiecare 50.000 km.

De asemenea, merită să acordați atenție stării țevilor și conexiunilor din sistemul de răcire și din alte noduri. Cauciucurile și materialele plastice tind să se usuce și să crape iarna.

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă

Procesați fundul și corpul și cauciucul

Reactivii utilizați de serviciile rutiere sunt adesea agresivi pentru suprafața mașinii. Ele pot crește rugina și pot slăbi vopseaua. Prin urmare, merită să tratați mașina cu produse chimice speciale auto - un agent anticoroziv și un lustruit. Este la fel de important să protejați garniturile din plastic și cauciuc, care se bronzează și se crapă de frig. Pentru protecție se folosesc spray-uri speciale de silicon.

Pe lângă cele de mai sus, dacă este necesar, merită:


Adaugă comentariu