Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Cum să vă pregătiți corect mașina pentru lunile fierbinți de vară?

Cum să vă pregătiți corect mașina pentru lunile fierbinți de vară?

Cum să vă pregătiți corect mașina pentru lunile fierbinți de vară?

Îngrijirea automobilului nu se limitează la întreținerea la timp, înlocuirea filtrelor și a cauciucului. Anotimpurile de vară și de iarnă necesită propriile proceduri specifice care vă vor ajuta să faceți față stresului sezonier în condiții de siguranță și confort. Și ceea ce este important, o bună îngrijire sezonieră a mașinii îi va prelungi „sănătatea” - va ajuta la menținerea stării sale tehnice și a aspectului într-o stare decentă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Schimbați-vă cauciucurile!

Cerința de a schimba anvelopele din vară în iarnă este mai strictă. Este strict interzis să conduce-ți iarna în anvelope de „vara”. Regula opusă nu este atât de grea. În principiu, anvelopele de iarnă nu sunt periculoase,ca anvelopele de vară iarna. Mai mult, mulți oameni consideră anvelopele de iarnă mai confortabile vara - sunt mai silențioase. Dar nu uitați că vara anvelopele moi de iarnă se uzează cu mult mai repede decât iarna! Deci, puteți ucide un set de anvelope mișto în câteva luni de vară. În plus, anvelopele de iarnă vor crește consumul de combustibil. Merita? Întrebarea este retorică.

Cea mai bună soluție pentru cei care doresc să treacă cu un set pe tot parcursul anului este să cumpere anvelope pentru toate anotimpurile. Și atunci, trebuie avut în vedere faptul că „all-season”, ca anvelope nespecializate - este un compromis între proprietățile de vară și de iarnă, care, prin definiție, nu pot fi comparate în calitățile sale cu anvelopele de vară și de iarnă. Poate că astfel de anvelope vor fi bune în regiunile cu climă blândă - fără ierni înzăpezite dure și căldură de 50 de grade vara.

Cum să vă pregătiți corect mașina pentru lunile fierbinți de vară

Verificați filtrele și uleiurile!

În timpul sezonului rece, șoferii folosesc adesea uleiuri de motor specializate pentru iarnă. Au un nivel special de vâscozitate, care este ineficient la temperaturi ridicate. Prin urmare, dacă ați turnat ulei de iarnă în motor toamna, acesta ar trebui înlocuit, chiar dacă nu a făcut întregul kilometraj. Vara, ar trebui să utilizați un ulei de motor de vară sezonier sau multifuncțional.

La schimbarea uleiului, maistrul va verifica în același timp dacă există scurgeri și alte probleme specifice.

În ceea ce privește înlocuirea filtrului de salon, puteți respecta o regulă simplă: vara merită să aveți un filtru nou, proaspăt. Mai mult, nu este un înlocuitor atât de scump.

Cum să vă pregătiți corect mașina pentru lunile fierbinți de vară

Urmăriți după procesul de răcire a motorului!

Nivelul lichidului de răcire este important pe tot parcursul anului, dar în absența acestuia în timpul verii, consecințele neplăcute pot apărea instantaneu. Prin urmare, nu ignorați pictogramele de pe tabloul de bord și verificați imediat nivelul antigelului dacă indicatorul corespunzător este aprins. Este mai bine să aveți întotdeauna un borcan cu antigel în portbagaj. Răcirea eficientă a motorului depinde și de radiator. Prin urmare, merită să inspectați vizual radiatorul de mai multe ori în sezonul estival - indiferent dacă este înfundat cu mușchi, puf, praf și așa mai departe.

Cum să vă pregătiți corect mașina pentru lunile fierbinți de vară

Verificați aparatul de aer condiționat!

Este neplăcut dacă aparatul de aer condiționat încetează să mai funcționeze într-o mare călătorie de vară. Apoi, fiorul călătoriei va fi înlocuit de suferința de căldură și transpirație. Pentru a evita această situație, verificați nivelul de umplere al aparatului de aer condiționat, starea sa tehnică generală. Maeștrii de la serviciile auto care utilizează echipamente specializate vor verifica cantitatea de agent frigorific rămas și, dacă este necesar, vor umple aparatul de aer condiționat al mașinii. Și în același timp îl vor curăța.

Cum să vă pregătiți corect mașina pentru lunile fierbinți de vară

Folosiți chimia auto de vară!

Pentru a pregăti corect mașina pentru vară, pe lângă revizuirea clasică a șasiului, înlocuirea anvelopelor, înlocuirea filtrelor, completarea regulată a antigelului, schimbarea uleiului și așa mai departe, veți avea nevoie de produse speciale de îngrijire care vă vor ajuta să supraviețuiți temperaturilor ridicate pentru diferite tipuri de suprafețe: cauciuc, plastic, sticlă, piele și nu numai. La reprezentanțele auto, puteți găsi produse de protecție, detergenți și detergenți care vă vor ajuta să vă păstrați mașina în stare bună.

Sprayurile din silicon vor proteja componentele din plastic și cauciuc de uscarea și crăparea la căldură. În plus, produsele de lustruit, tabloul de bord, materialele de curățat, sticlele și corpurile nu vor interfera niciodată cu dvs.

Cum să vă pregătiți corect mașina pentru lunile fierbinți de vară ***

Dacă urmați aceste reguli simple, atunci puteți fi siguri că mașina dvs. va fi atât de pregătită pentru sezonul estival: vă va aduce mai multă plăcere decât vești enervante.


Adaugă comentariu