Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Tipurile de anvelope pentru camioane: cum să ne orientăm

Tipurile de anvelope pentru camioane: cum să ne orientăm

Tipurile de anvelope pentru camioane: cum să ne orientăm

Roțile camioanelor sunt foarte diferite de cele instalate la autoturisme, prin urmare, anvelopele la fel trebuie să difere. Este clar că sarcina asupra fiecărei anvelope de camion este semnificativ mai mare, deci, cauciucul, ar trebui să fie, cel puțin, mai gros. Dar nu numai - o altă diferență importantă este modul de utilizare. Exploatarea camioanelor este, de obicei, mult mai intensă, implică deplasări lungi între orașe în regim non-stop (vehicule de mare tonaj) sau călătorii zilnice în raza orașului (camioane de mic tonaj). Dintre autoturisme, mai intens sunt exploatate doar taxiurile și autospecialele.

Ce roți au camioanele şi ce anvelope li se potrivesc

O alegere greșită poate fi foarte costisitoare din mai multe motive. În primul rând, afectează viteza mașinii, care este foarte importantă pentru vehiculele comerciale, deoarece timpul înseamnă bani. În al doilea rând, în cazul unei alegeri greșite crește consumul de combustibil, implicând astfel cheltuieli directe. În al treilea rând, utilizarea unei anvelope necorespunzătoare conduce la uzura rapidă a acesteia. Și în al patrulea rând, drept urmare, stabilitatea camionului pe șosea scade și probabilitatea unei situaţii de accident crește. Acest lucru este deosebit de important atunci când conduceți un vehicul cu anvelope nepotrivite pentru sezonul respectiv.

Când alegeți, trebuie să porniţi de la tipul de vehicul. Există mai multe tipuri de vehicule:

Tipurile de anvelope de camion pentru toate aceste tipuri de transport sunt diferite. În plus, există anvelope concepute pentru diferite axe ale vehiculului - direcție sau conducere, deși există, de asemenea, opțiuni universale. Anvelopele de camioane pentru axa de direcție au un tip special de acoperire, datorită căruia se mărește controlabilitatea vehiculului. În același timp, banda de rulare a anvelopei pentru axa de conducere trebuie să asigure cea mai eficientă aderență la drum. Anvelopele de direcție și de conducere au un marcaj special astfel încât să nu fie confundate în timpul instalării: F pentru perechea de direcție, D pentru roțile de conducere. Anvelopele pentru remorci sunt marcate cu litera T.

Tipurile de anvelope pentru camioane se disting prin condițiile de exploatare. Și, deși se deosebesc prin desenul benzii de rulare, numai instalatorii cu experiență în domeniul anvelopelor pot să-l "descifreze", astfel că pe anvelope sunt introduse marcaje suplimentare.

Deci, anvelopele de camioane pentru perioada de iarnă sunt marcate cu latinescul N, pentru utilizarea în mediul urban și suburbii - E, iar anvelopele pentru camioanele de capacitate mare, pentru distanțe lungi care se deplasează cu viteze mari pe autostrăzi sunt însemnate prin litera A. Desenul benzii de rulare pe ele este neted în interior și cu caneluri longitudinale pe exterior.

La ce factori trebuie de acordat atenţie?

Este important să rețineți că, indiferent de tipul acestora, anvelopele pentru camioane necesită o întreţinere deosebită. În primul rând, presiunea în anvelope ar trebui să fie întotdeauna suficientă, cu pierderea elasticității crește consumul de carburant și afectează controlabilitatea - același lucru este valabil și pentru camerele pompate. În mod obligatoriu acordați atenție gradului de uzură al anvelopelor și schimbați-le la timp. Jantele trebuie, de asemenea, să fie inspectate periodic. Și, bineînțeles, este important să acordați prioritate anvelopelor de la producători bine-cunoscuți, responsabili de calitatea produsului.


Adaugă comentariu