Sună
(022) 81 92 00 068-333-724
  1. Principală
  2. Blog
  3. Vibrație în volan la frânare: cauze probabile

Vibrație în volan la frânare: cauze probabile

Vibrație în volan la frânare: cauze probabile

Bătăia volanului automobiliștii o numesc – vibrații, tremurarea direcției, care este resimțită de mâini și percepută ca fiind improprie, adică nu este cauzată de relieful și calitatea suprafeței drumului, ci de starea anumitor piese ale mașinii. Bătaia la sistemul de direcție poate semnala probleme grave și, la primul semn al unei vibrații distincte, ar trebui să mergeți la un centru de deservire auto. În timp ce o serie de cauze ale oscilației volanului pot fi remediate cu ușurință și nu sunt deosebit de periculoase, alte defecțiuni care provoacă vibrații ale volanului pot afecta direct siguranța șoferului și a pasagerilor în timp ce vehiculul este în mișcare.

Orice automobil cu tracțiune față, spate sau integrală, chiar dacă este o mașină străină nouă, va începe să se defecteze în timp, mai ales dacă proprietarul practică un stil de șofat agresiv, încalcă frecvența de întreținere și instalează piese auto de proastă calitate în timpul reparațiilor. Și una dintre cele mai frecvente probleme care apar în timpul funcționării unui automobil este situația în care volanul vibrează în timpul frânării. Să analizăm ce poate însemna acest lucru, cât de serioasă este problema.

Cauzele vibrației volanului în timpul frânării

Cauzele vibrației volanului în timpul frânării

Să începem cu cele mai răspândite cauze. Primul loc după frecvența diagnostiicării am pus problemele cu sistemul de frânare. Acestea pot fi următoarele:

Cauzele vibrației volanului în timpul frânării

Acestea sunt principalele motive care duc la vibrația volanului în timpul frânării. Există însă și alte probleme care pot duce la apariția „simptomelor” menționate. Adesea motivul se ascunde în sistemul de direcție. Este necesar de a verifica dacă componentele acestuia nu sunt uzate, nu au deformări și nu există joc în articulații. Cele mai frecvente cauze ale unei vibrații a volanului atunci când șoferul apasă pedala de frână sunt jocurile în următoarele zone:

Cauzele vibrației volanului în timpul frânării

Dacă îmbinările sunt slăbite, atunci acestea vor crea vibrații, în special la frânare. În acest caz este necesar un diagnostic complet al sistemului de direcție, înlocuirea pieselor uzate, strângerea elementelor de fixare pentru a elimina jocurile. Dacă nu aveți cunoștințele necesare, cel mai bine este să contactați un atelier de reparații, unde se va realiza un diagnostic detaliat al automobilului, se va identifica corect cauza problemelor de direcție și se vor efectua rapid și profesionist lucrările de reparație.
Următorul lucru care trebuie verificat este suspensia și roțile înseși. Adesea cauza este anume aici. Vibrația volanului poate fi provocată de piese uzate:

Când oricare dintre aceste detalii se defectează, la roată apare un joc transversal. Acesta devine motivul încălcării funcționării corespunzătoare a automobilului. Dar în această situație, vibrațiile vor fi observate nu numai la frânare, ci și la trecerea peste unele părți accidentate ale drumului. Acest moment trebuie verificat dacă, după înlocuirea plăcuțelor, volanul vibrează la frânare. Deci, nu toate defecțiunile au fost identificate și eliminate de către maiștri.
În unele situații, cauza apariției problemei este butucul și rulmentul. Când locul de instalare al rulmentului este uzat, în loculrespectiv apare un joc. El provoacă vibrația volanului. Cu toate că o astfel de problemă apare rar, este încă necesar de a verifica aceste detalii pentru a exclude ieșirea lor din funcțiune.
Este necesar de remarcat faptul că volanul poate fi afectat și de problemele cu roțile, așa că dacă ați început să observați vibrații anterior necaracteristice la frânare, are sens să verificați următoarele:

După cum vedeți, există multiple cauze ale aceastei probleme. Prin urmare, dacă volanul vibrează în timpul frânării bruște, dar sunteți slab informați privind partea tehnică de exploatare a unui automobil, cel mai bine este să solicitați imediat ajutorul unor specialiști cu experiență. După un diagnostic complex, maiștrii vă va spune ce fel de defecțiuni sunt prezente în situația concretă și cum acestea pot fi eliminate. Apelați la specialiști buni pentru a exclude erorile din timpul inspecției și reparației automobilului.

Cum să evitați defecțiunile

Pentru a asigura funcționarea automobilului cu cât mai puține probleme, pentru a amâna apariția defecțiunilor, în special în sistemul de direcție și suspensie, trebuie să respectați câteva recomandări:

Dacă veți avea grijă de automobil, veți evita stilul agresiv de conducere, frecvența defecțiunilor poate fi redusă la minimum.


Adaugă comentariu